Delen

© Struikels, een mening waarover u kunt vallen

De ambtenaar (overheid) vs. ZZP

22 augustus 2023

ZZP Struikel

Een overheid die zijn burgers niet meer vertrouwt en controle probeert te krijgen door regelgeving uitgevoerd door ZZP’ers organiseert een draak met veel onvrede.

Met Ubo's, verstikkende controle op verzorgend personeel, doorgeslagen opvangtoeslag controle, van de werkelijkheid losgezongen ecologische eisen, te grote milieueisen in te korte tijd, en waterschappen en brandweer die pincetcontroles uitvoeren wordt dit land vastgezet.

De overheid, die zijn burgers niet vertrouwt, laat de implementatie en controle uitvoeren door een leger aan ZZP'ers. En niet door ambtenaren. Ambtenaren die een hele mooie baanbescherming hebben hoeven niet te vrezen voor direct ontslag maar kunnen integer de "intentie" van de wet uitvoeren en werkzaam maken voor de samenleving. Zij helpen daardoor de wetgever, de tweede kamer dus, om een goede bedoeling (de wet dus) in de tweede kamer te polijsten naar een werkbare uitvoering.

Kan die overheid de ZZP’er, ook een burger, dan wel vertrouwen? Heeft deze dezelfde maatschappelijke status als een ambtenaar? Heeft die ZZP'er wel een eerlijke bedoeling? Wiens brood men eet wiens woord men spreekt en het hemd is nader dan de rok. De zelfstandige ZZP’er is gediend met zoveel mogelijk regels en kritische noten, waarmee deze zijn legitimiteit als onderaannemer bewijst. Deze dure uren helpen niet bij een oplossing voor de maatschappij maar ontwikkelen nieuwe regels en verlengen procedures. Niets menselijks is de ZZP’er vreemd. De ZZP’er heeft geen eed van betrouwbaarheid afgelegd. Deze eed is er niet voor niets.

De wantrouwende overheid kan beter wantrouwend zijn naar de eigen uitvoering.

Reageren?

Laat hier uw berichtje voor ons achter.